Asheim i Sandnes

Boligfelt med bilfrie tun

Markedssjef Arild Slettebø og Salgsansvarlig Ketil Aune.

I det nye boligfeltet på Asheim vil det bli umulig å kjøre bil mellom husene. Feltet blir det første av sitt slag i Sandnes.

– Jeg tror jeg tør å påstå at dette blir det første feltet i regionen av sitt slag, sier markedssjef i Jadarhus, Arild Slettebø, og ser seg ut over tunet på Asheim på Sandved. Tunet skal fylles opp av både rekkehus og leiligheter de neste årene. Det som gjør prosjektet spesielt, er at det ikke vil kjøre en eneste bil rundt husene. Beboerne vil kunne parkere i et multiparkeringshus i utkanten av boligfeltet. I den topp moderne parkeringshallen vil det være en heisløsning som heiser bilen på plass i en av de tre etasjene. Folk klikker enkelt og greit på en fjernkontroll, og får bilen levert på noen sekunder. – Kommunen har trykket prosjektet til sitt bryst. Kanskje er dette framtidens boligfelt, sier Slettebø.

Vernet jærhus Oppføringen av det nye boligfeltet starter til våren eller sommeren neste år, og etter planen skal første byggetrinn med 20 rekkehus og åtte leiligheter stå klart et år etterpå. Midt på tomta står i dag et relativt slitt, men vernet jærhus. Dette skal restaureres og brukes som et sentralt element i det nye boligfeltet.

– Dette huset vil bli disponert av velforeningen, og det er i hvert fall noe vi ikke har hatt før, sier salgsansvarlig Ketil Aune, og legger til at det kan brukes som en sosial samlingsplass i feltet. Tanken er at det kan være ulike arrangementer for beboerne i huset. Dette sammen med det bilfrie fokuset tror både han og Slettebø vil gi mer plass til det sosiale. – Jeg husker selv fra da mine barn var små. Personlig synes jeg at det hadde vært godt å gå utenfor huse med dem uten å frykte trafikken, sier Slettebø.

Kilde: Sandnesposten v. Bjarte Espedokken

Les resten av saken i PDF

Markedssjef Arild Slettebø og Salgsansvarlig Ketil Aune.