DERFOR SKAL DU KJØPE NYTT!

Du slipper budrunder
Under hektisk budgiving er det lett å “ta av”. Prisen kan fort bli høyere enn boligen fortjener. Og det dukker gjerne opp ubehagelige overraskelser etter hvert. Våre boliger er alltid nye – og har alltid fast pris. Du har tid til å tenke deg om.

Glem oppussing
En ny bolig er, ja nettopp, ny. Du begynner ikke med oppussing. Færre enn 1 av 10 synes det er gøy å svinge sag og spikerpistol. En ny bolig gir deg anledning til å bruke fritiden til kjekkere ting. Dessuten er det lett å overvurdere egne evner. Fagfolk bør hyres inn – og det koster penger. Med et nytt hus er det mye enklere å beregne hva boligen vil koste i årene framover. Kjøp og restaurering vil aldri gi en sikker prislapp.

5 års garanti
Kjøp nytt – og du har en lovfestet garanti på 5 år (bustadoppføringslova paragraf 12). Det betyr at vi som selger må stille en garanti på 5 % av kjøpesummen. Kjøper er garantert at det er midler til å utbedre eventuelle feil eller mangler i 5 år etter at boligen er overtatt. Dette gir deg et sterkere rettsvern enn hvis du kjøper brukt.

Lavere omkostninger
Det er stor forskjell på hva du betaler til staten. Når du kjøper en bolig som er helt ny, betaler du bare 2,5 % av tomteverdien i dokumentavgiften. Kjøper du brukt, er satsen 2,5 % av hele kjøpesummen. Ved en pris på for eksempel 3 millioner, vil forskjellen på omkostningene være nærmere 60 000 kroner.

En ny bolig er en tett bolig
I en eldre bolig kan du risikere “å fyre for kråkene”. Isolasjonen før i verden var ikke som i dag. En ny bolig fra Jadarhus er en energieffektiv bolig. Bedre isolasjon, balansert ventilasjon med varmegjenvinning osv. bidrar til høyere komfort og trivsel. Det betyr lavere utgifter til oppvarming – og et mer behagelig hjem å bo i.

Nytt og moderne
Brukte hus kan ha sjel, ingen tvil om det. Men moderne mennesker vil ofte ha en standard
som stemmer med dagens behov og forventninger. Detaljerte byggtekniske forskrifter er i dag en garanti for at du kjøper tidsriktig og praktisk. Flytt inn i en flunkende ny bolig, snus inn lukten av ubrukt, kjenn på at her har ingen andre bodd. Den følelsen er verdt mer
enn du kanskje tror…