Boligsalg

Fleste huskjøperne er innflyttere

– I 2009 ble seks til sju prosent av boligene vi solgte, solgt til personer som ikke allerede var bosatt i Gjesdal. Nå er andelen opp mot 60 prosent, opplyser daglig leder i Jadarhus Gjesdal, Kjell Madland.

Andelen innflyttere blant kundene har økt stadig mer de siste årene, fra seks til sju prosent for tre-fire år siden til rundt 25 prosent for to år siden og nå altså rundt 60 prosent. Vinner mange Madland registrerer at tilflytterne er mest opptatt av hva de får igjen for pengene. Mange har sett seg ut flere områder der de kunne tenkt seg å kjøpe, og tar runden til alle.

– Prisen er veldig viktig for kjøperne, kanskje det aller viktigste. Kundene gir tilbakemelding som går på at de føler de får mer for pengene på Ålgård enn andre steder de vurderer, sier Madland. Boligene har kjøperne gjerne funnet på finn.no. Derfor må Jadarhus passe på at boligene er bra presentert på nettet. Ikke minst er det viktig å få fram hva feltet og området har å tilby, for kundene starter gjerne boligvalget med å sammenligne beskrivelsen av boliger de finner på nettet.

– Når de potensielle kjøperne er kommet så langt at de besøker oss, er tilslagsprosenten ganske høy, meddeler Madland.

Les mer (pdf)

Kilde: Gjesdalbuen.no