Jadarhus og Norway Chess

Jadarhus og Norway Chess hadde premiere på nyprodusert musikkvideo med Hanne Sørvåg på Sandnes kino i går kveld.


Verdens beste sjakkspiller og en norsk låtskriver i verdensklasse, har sammen laget en video for å vise fram Stavangerregionen, som er vertskap for Norway Chess 2013. Verdens beste sjakkspillere skal konkurrere på helt unike spillesteder rundt i regionen, i Norges første superturnering.  Magnus Carlsen er en av initiativtagerne bak turneringen, og sammen med Hanne Sørvåg har de laget en helt unik video som kombinerer spektakulær natur, sjakk og musikk.

Innspillingen av videoen ble gjort i høst og både Magnus og Hanne har fått satt sitt preg på sluttresultatet. En tidlig høstdag tok Magnus og junior norgesmesteren i sjakk Kristoffer Madland, turen for å spille et parti på Stavangerregionens og Norges største ikon – Preikestolen. Partiet ble blant annet filmet fra luften, noe som ga helt unike bilder. Kamerateamet filmet også fra Gloppedalsura, Lysefjorden, og Jærens rev. Sjakk er verdens største sport, og blir spilt av omtrent 600 000 000 personer. Med denne filmen får sjakkentusiaster i alle verdens hjørner se hvorfor Norge er kjent som et av de mest unike reisemålene i verden.

Kommersiell leder i destinasjonsselskapet Region Stavanger, og kommunikasjonsansvarlig i Norway Chess, Heidi Jeanette Nygård, har gledet seg til lanseringen av denne filmen helt siden hun var med opp på Preikestolen under filminnspillingen.

”Jeg har sett mange flotte regionsfilmer, men disse bildene av Preikestolen fra lufta er helt unike, vi kjente det virkelig i magen og jeg slutter ikke å bli fascinert av naturen i regionen vår! Dette er strålende markedsføring av regionen vår og Norge, og vil bli sett av flere millioner rundt om i verden.”

Ideen med å samarbeide med artisten og låtskriveren Hanne Sørvåg kom tidlig i prosessen, og Kjell Madland, formann i Norway Chess og far til junior verdensmesteren, er veldig fornøyd med resultatet. ”Tanken vår med denne filmen er å vise den flotte naturen og få fokus på regionen. Kombinasjonen natur, sjakk og musikk, vil være med på å øke interessen for sjakk både her i regionen, men også internasjonalt.

Hanne Sørvåg, som er aktuell i ”Skal vi Danse” på TV2, stilte opp og spilte inn sitt bidrag til filmen i mellom dansestegene. ”Hanne er virkelig en sporty og positiv jente, som vi er stolte over å ha med oss på dette prosjektet! Vi alle stemmer på henne og setter stor pris på at hun tok seg tid til filminnspillingen mens hun øvde inn en ny dans.” Fortsetter Madland.

Filmen ble vist for styret i Norway Chess og presse på Kinoen i Sandnes 1. november. Ivan Vågstøl, direktør på Quality Hotel Residence tok også turen på premieren. ”Hotellet vårt er jo en av arenaene for turneringen og det er veldig spennende å følge planene og arbeidet mot våren 2013. Denne filmen er helt annerledes andre lignede filmer jeg har sett, den er mer som en musikkvideo, noe vi i Nordic Choice synes er veldig spennende. Vi liker at folk tenker annerledes og tørr å satse nytt!”
Kilde: Norwaychess.com