<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?1885550445100364&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 

Sørvestvendt med fantastisk utsikt

Solbakkane er Ålgårds nyeste bydel med et område som strekker seg oppover skråningen fra sentrum. I dette området har vi i Jadarhus bygget boliger siden 2008.

 

Solbakkane

Et aktivt liv blant fjellene på Ålgård

Pakk noe godt i sekken, ta på deg fjellskoene og gå i vei. På turen oppover fjellheimen slår du følge med bondens sauer, mens barndomsminnene strømmer på i takt med sauebjella. På Solbakkane bor du side om side med fjell, skog og frisk luft, men likevel i nærheten av Ålgård og alt den voksende gjesdalbyen har å by på. 

 

Solbakkane er Ålgårds nyeste bydel med et område som strekker seg oppover skråningen fra sentrum. I dette området har vi bygget boliger siden 2008 og skal totalt  bygge 300 hjem. Utbyggingen skjer med respekt for naturen og stedets tradisjoner. Stier som gjesdalbuen har brukt i generasjoner, beholdes, og den mye brukte akebakken vil fortsette å være populær hver gang snøen daler ned. Mens barna aker med naboungene kan du legge ettermiddagens treningsøkt til Brekko, hvor lysløypene er preparert hele sesongen. Her er også varmestue med skilekebakke for de aller yngste.  

Fyll kroppen med energi
Solbakkane er stedet for deg som fylles med energi av å bruke kroppen. Stedet for deg som kobler ut hverdagen når du ser utover den flotte utsikten med butikker, spisesteder, treningssenter og andre servicetilbud perfekt plassert mellom fjellene. På feltet finner du egen barnehage på feltet, og veien til skole og idrettsanlegg er kort og trygg. Turn, fotball, ski, håndball, volleyball og friidrett – på Ålgård er mulighetene for idrettsglade barn og ungdom mange. Ønsker man å gjøre noe mer ut av ettermiddagen kan man en gang i måneden få med seg siste nytt fra filmverden på bygdekino på Samhald i Oltedal, en tjue minutters kjøretur hjemmefra. 

Bokvalitet og trivsel
Under utformingen av Solbakkane har vi tenkt bokvalitet, variasjon og gode uteområder i et framtidsrettet boligfelt. I tillegg til å være en ny bydel i vekst, er Solbakkane et eldorado for store og små som er glade i lek, trening og turer i skog og mark. Området ligger ved siden av Kongeparken, og en investering i årskort her vil trolig glede mange barnehjerter. 

Moderne Ålgård
Ålgård ligger i Gjesdal kommune, ti kilometer sør for Sandnes. Dette er kommunen, bygda og tettstedet der vakre Figgjoelva renner ut i Edlandsvatnet og hjørnesteinsbedriften De Forenede Ullvarefabrikker bygget opp sin tekstilindustri. De siste årene har kommunen vokst til nærmere 12.000 innbyggere, noe som gjør Ålgård til et stadig mer attraktivt sted å bo. Det er også investert over 100 millioner kroner i å skape et attraktivt sentrum. Moderne Ålgård er nesten ikke til å kjenne igjen der Kanalparken, benker, sitteplasser og bystien gjør sentrum til et trivelig sted å være. Her har alle involverte sammen skapt en stemningsfull helhet og et vakkert uterom.

Etter at Norwegian Outlet etablerte seg i deler av de gamle lokalene til ullvarefabrikken har også handelen økt i kommunen. Tilreisende kommer langveisfra for å besøke merkevarebyen, noe hele kommunen nyter godt av. På andre siden av veien for Outlet-en ligger Veveriet Ålgård, en over 100 år gammel veveribygning som viser en viktig del av industrimiljøet i kommunen. I dag er Veveriet kulturhus, turistinformasjon og bibliotek. Etter at nedgangen kom til ullvareindustrien, har Gjesdal jobbet for å etablere nye arbeidsplasser i kommunen. Resultatet er Gjesdal næringspark på Skurve der arbeidslivet blomstrer og bedrifter investerer. 

Mer og mer populær
Kanskje er det utsikten over den nye ålgårdbyen, parkområdet og badeplassen Perlå ved Edlansvatnet, fjellturen opp til toppen og innover heiene mot Flassavatnet eller tunnelen som nå åpnes mellom boligfeltet og idrettsanlegget i Kodlidalen i Solåsen, som gjør Solbakkane til et attraktivt sted å bo for folk i alle aldre.

I alle fall er Ålgård på vei opp og fram. De store investeringene i Ålgård sentrum gjør bygda sør for Sandnes stadig mer populær. Med nytt parkområde, bystrand, restauranter, handel og turstier, er det kjekt å bygge boliger i populære Solbakkane!

Noe av det du finner i området:  

 • Skole, barnehage, idrettsanlegg
 • Butikker
 • Turområder
 • Kongeparken
 • Akebakke
 • Madland, Brekko og Sirdal (15-45 minutter i bil)
 • 10-20 minutter i bil til Sandnes, Forus, Sola og Stavanger 

10 gode grunner til å velge Solbakkane

 1. Populær, ny bydel med god miks av beboere
 2. Gåavstand til skole, barnehage og nytt, flott idrettsanlegg
 3. Kort vei til et stort utvalg butikker med blant annet Ålgård Amfi og nye og populære Norwegian Outlet
 4. Ålgård er i stor utvikling – med et spennende, nytt sentrum
 5. Kort rusletur til Kongeparken
 6. Eldorado for store og små som er glad i lek, trening og turer i skog og mark
 7. Merket 7,5 kilometer løype rundt Edlandsvatnet, flott natur i rikt kulturlandskap
 8. 10-20 minutter bak rattet til Sandnes, Forus, Sola og Stavanger
 9. Kort biltur til både jærstrender og skiløyper på Madland og Brekko
 10. Skiparadiset Sirdal kommer du til på snaue timen
 
 

Vil du vite mer om våre boliger på Solbakkane?

 
 
Helge Pollestad

Helge Pollestad

Eiendomssjef

915 85 838

 

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med?

– Ville hatt det sjøl

I hver eneste situasjon med kunder, leverandører og kollegaer skal vi spørre oss selv: “ville jeg hatt det slik selv?” For oss er det et mantra – for deg en trygghet.

KONTAKT

Jadarhus Bygg

958 00 300

Gamle Forusveien 10A
4031 Stavanger