<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?1885550445100364&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 

Sørvestvendt med fantastisk utsikt

Solbakkane er Ålgårds nyeste bydel med et område som strekker seg oppover skråningen fra sentrum. I dette området har vi i Jadarhus bygget boliger siden 2008.

 

Solbakkane

En ny bydel på moderne Ålgård

De store investeringene i Ålgård sentrum gjør bygda sør for Sandnes stadig mer populær. Med nytt parkområde, bystrand, restauranter, handel og turstier, er det kjekt å bygge boliger i populære Solbakkane!

 

Ti kilometer sør for Sandnes ligger Ålgård, kommunen, bygda og tettstedet der vakre Figgjoelva renner ut i Edlandsvatnet og hjørnesteinsbedriften De Forenede Ullvarefabrikker bygget opp sin tekstilindustri. Kanskje er det utsikten over den nye ålgårdbyen, parkområdet og badeplassen Perlå ved Edlansvatnet, fjellturen opp til toppen og innover heiene mot Flassavatnet eller tunnelen som nå åpnes mellom boligfeltet og idrettsanlegget i Kodlidalen i Solåsen, som gjør Solbakkane til et attraktivt sted å bo for folk i alle aldre. I alle fall er Ålgård på vei opp og fram.

De siste årene har kommunen vokst til nærmere 12.000 innbyggere, noe som gjør Ålgård til et stadig mer attraktivt sted å bo. Det er også investert over 100 millioner kroner i å skape et attraktivt sentrum, og moderne Ålgård er nesten ikke til å kjenne igjen der Kanalparken, benker, sitteplasser og bystien gjør sentrum til et trivelig sted å være. Her har alle involverte sammen skap en stemningsfull helhet og et vakkert uterom.

Etter at Norwegian Outlet etablerte seg i deler av de gamle lokalene til ullvarefabrikken har handelen økt mye i kommunen. Tilreisende kommer langveisfra for å besøke merkevarebyen, noe hele kommunen nyter godt av. På andre siden av veien for Outlet-en ligger Veveriet Ålgård, en over 100 år gammel veveribygning som viser en viktig del av industrimiljøet i kommunen. I dag er Veveriet kulturhus, turistinformasjon og bibliotek. Etter at nedgangen kom til ullvareindustrien, har Gjesdal jobbet for å etablere nye arbeidsplasser i kommunen. Resultatet er Gjesdal næringspark på Skurve der arbeidslivet blomstrer og bedrifter investerer.

Solbakkane er Ålgårds nyeste bydel med et område som strekker seg oppover skråningen fra sentrum. I dette området har vi bygget boliger siden 2008. Når vi er ferdige med vår utbygging her, skal over 300 boliger stå ferdige. Utbyggingen av Solbakkane skjer med respekt for naturen og stedets tradisjoner. Stier som gjesdalbuen har brukt i generasjoner, beholdes, og den mye brukte akebakken vil fortsette å være populær hver gang snøen daler ned. De nye beboerne har kort vei til flott natur og alt de trenger av butikker. Det er barnehage på feltet, og veien til skole og idrettsanlegg er både kort og trygg. Under utformingen av Solbakkane har Jadarhus hatt fokus på bokvalitet, variasjon og gode uteområder i et framtidsrettet boligfelt. I tillegg til å være en ny bydel i vekst, er Solbakkane et eldorado for store og små som er glad i lek, trening og turer i skog og mark. Området ligger ved siden av Kongeparken, og en investering i årskort her vil trolig glede mange barnehjerter.

Noe av det du finner i området:  

 • Skole, barnehage, idrettsanlegg
 • Butikker
 • Turområder
 • Kongeparken
 • Akebakke
 • Madland, Brekko og Sirdal (15-45 minutter i bil)
 • 10-20 minutter i bil til Sandnes, Forus, Sola og Stavanger 

10 gode grunner til å velge Solbakkane

 1. Populær, ny bydel med god miks av beboere
 2. Gåavstand til skole, barnehage og nytt, flott idrettsanlegg
 3. Kort vei til et stort utvalg butikker med blant annet Ålgård Amfi og nye og populære Norwegian Outlet
 4. Ålgård er i stor utvikling – med et spennende, nytt sentrum
 5. Kort rusletur til Kongeparken
 6. Eldorado for store og små som er glad i lek, trening og turer i skog og mark
 7. Merket 7,5 kilometer løype rundt Edlandsvatnet, flott natur i rikt kulturlandskap
 8. 10-20 minutter bak rattet til Sandnes, Forus, Sola og Stavanger
 9. Kort biltur til både jærstrender og skiløyper på Madland og Brekko
 10. Skiparadiset Sirdal kommer du til på snaue timen
 
 

Vil du vite mer om våre boliger på Solbakkane?

 
 
Helene Olsen-Beck

Helene Olsen-Beck

Salgs- og markedssjef

982 39 696

 

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med?

– Ville hatt det sjøl

I hver eneste situasjon med kunder, leverandører og kollegaer skal vi spørre oss selv: “ville jeg hatt det slik selv?” For oss er det et mantra – for deg en trygghet.

KONTAKT

958 00 300

Gamle Forusveien 10A
4031 Stavanger